HTML

peter-cs

Ez a blog valláskritikával, társadalomfilozófiával foglalkozik ateista-szabadgondolkodó és minden kettős mércét elutasító szemszögből.




Ajánlott böngésző:
Legjobban megtekinthető Mozilla Firefoxszal!
Mozilla Firefox
= - = - =
- = - = -
= - = - =
- = - = -
= - = - =

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Karakutty nagy keserve

2007.08.13. 08:01 Peter_Cs

Az alábbi jelenet szereplői közül IGe és Homo Sapiens "teremtményei" is előfordulnak.
Karakutty léte William Ockhamnek ellentmond, miszerint "ne szaporítsuk a felesleges entitások számát", Karakutty pont ilyen felesleges entitás a hétköznapi ateista létem számára. Azonban a vicc csak a figurájával érthető, hasonlóképp sok Monty Python-humoreszkhez (Hülye Járások Minisztériuma sincs egyik országban sem pl.).
Egyszer egy szomorú délutánon nagy keserv fogta el Karakuttyot:
Jajj, jajj, szegény fejem! Mit tegyek Istennel, mihaszna fiammal?!
- Kiáltozta fájdalommal eltorzult arccal, könnyeivel küszködve -
Kiadtam neki, hogy tegyen már végre valami jót, hasznosat, de kétszer is elfuserálta, az első tákolmányát ráadásul egy idegrohamában le is rombolta! S ha ez még nem lenne elég, egy zsidó nőt is teherbe ejtett, azután meg csk úgy lelépett! Felelőtlen pimasz!
Jajj, jajj, mikor megszületett unokám, Jézus, ő volt egyedüli nagy reménységem! Kisgyerekként még aranyos vot - hüpp-hüpp -, de ahogy növekedett, csak a gond volt vele: elkezdett bandázni, folyton csak füvezett, a kereskedőket pedig korbáccsal verte! Azután meg alapított valami halászegyletet, nem volt abban sem köszönet: társai is szipuztak, sőt lőttek. Molesztáták a jónépet: nem csoda, hogy elfogták és fellógatták... Utolsó szavaival apját vádolta, hogy sohasem szerette őt.
Halálával azonban nem szűnt meg az őrület: a halászegyletből véresszájú gyilkosok és akarnokok gyülevész tömege lett, sokszor egymásnak is estek, csak romboltak, zúztak. Jajj, jajj, elszabadult csőcselék! Jajj, jajj, még jobban elfajult ez a gyülevész halászegylet: gyilkoltak, raboltak a szipus unokám nevében! Kis gyógyír lelkemnek, hogy megjelentek a karakuttyisták! De nagy bánatomra megjelentek az antikarakuttyisták is... Mi lesz itt még?! Nehogy még a karakuttyisták és az antikarakuttyisták vallásháborúja tönkreverjen mindent!
Karakutty sírógörcsben...

1 komment

Címkék: vicc szűzmariska szabadgondolkodás valláskritika p dox

A bejegyzés trackback címe:

https://peter-cs.blog.hu/api/trackback/id/tr55138623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.08.17. 10:02:26

Tanulsághos és humoros kis írás ez. Megnevettetett. Érdemes lenne beállítanod a blogodat, hogy többen ráleljenek.
süti beállítások módosítása