HTML

peter-cs

Ez a blog valláskritikával, társadalomfilozófiával foglalkozik ateista-szabadgondolkodó és minden kettős mércét elutasító szemszögből.




Ajánlott böngésző:
Legjobban megtekinthető Mozilla Firefoxszal!
Mozilla Firefox
= - = - =
- = - = -
= - = - =
- = - = -
= - = - =

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A megváltó Hűtőmágnes

2008.11.28. 21:21 Peter_Cs

Volt úgy, egy-két-háromezer éve, hogy megszületett Hűtőmágnes. Akkoriban szokatlan módon egyszerre hárman is megajándékozták. Anyja, Magneteria szűz maradt a Mágnesmesterrel való párzása után is! Ámde hamar menekülnie kellett családjával együtt a nagy Mágnesvaskő gyilkos vonzásától, ezért pár évig még bújkálni is kényszerültek.HŰTŐMÁGNES

Utána 12 évesen tért vissza családjával oda, ahol a házuk volt. Hűtőmágnes már betéve tudta a Vonzások és taszítások első kötetét, amely még akkoriban kötetjelzés nélkül jelent meg (egyesek még ma is ezeket a kötetjelzés nélküli példányokat használják), mivel még nem írták meg a folytatást, amúgysem tervezték, hogy lesz folytatás. Akkoriban irtózatos taszításokat csinált Hűtőmágnesünk, majd vagy két évtizedig nem hallunk felőle semmit.

Amikor pedig előkerül nagy sokára bevonz vagy egy tucat hozzá hasonló mágneshalászt, akik közül is a legkedvesebb bevonzottja Magneta Mágika lett, akit a Vonzások és taszítások második részéből aztán igyekeztek kitaszítani. Vonzásai sokaknak szemet szúrtak, a végén [?] az akkor szokásos Mágneskeresztre rakták. Miután leszedték, harmadnapra egy mágnesvasércbányában találtak rá, mások szerint csak kamu volt az egész és elviharzott keletre, ahol élete további kétharmadát leélte.MÁGNESKERESZT

Történetén felbuzdulva megírták a Vonzások és taszítások második kötetét, amely már kötetjelzéssel jelent meg. Közben nagy vita alakult ki , hogy hogyan kell leírni Hűtőmágnes nevét: egybe, vagy külön? Az egybeírók győztek, de újabb és újabb problémák adódtak, sokszor szerkesztették át azóta a Vonzások és taszításokat.

A nagy zűrzavarban aztán feltűnt Monopólus, önmagát Hűtőmágnes felé helyezve kitört nagy ámokfutásban, utána meg hétszer kerülte meg önmagát. A Vonzások és taszításokat Taszajtások címmel átdolgozta, szinte az érthetetlenségig elferdítve. Monopólus ezzel még nagyobb zűrzavart és elkeseredést hagyott maga után.

Pár évszázad múlva azután a Vonzások és taszításokat többször is átértékelték. Különféle magyarázatok láttak napvilágot a Mágneskereszt jelentését és jelentőségét illetően is. Schubler Méter szerint a Mágneskereszt jelentősége abban áll és a legfőbb dolog az, hogy a függőleges száron kiegyensúlyozzuk a vízszintes szárat.

Természetesen időről időre felbukkantak/felbukkannak olyan értelmezések is, hogy a Vonzások és taszítások két része nem is alkot egy egységet, igazából a második rész az igazi, az egyedül üdvözítő. Mások ezt a mai napig vitatják. A vonzások és taszítások körüli viták a mai napig nem zárultak le, sokan plagizálásnak tartják korábbi könyvekből, ráadásul Hűtőmágnes léte is egyre kétségesebb...

Megjelent: A megváltó Hűtőmágnes in: Valláskritika Virtus

6 komment

Címkék: humor filozófia szabadgondolkodás valláskritika társadalomfilozófia

A bejegyzés trackback címe:

https://peter-cs.blog.hu/api/trackback/id/tr83793870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása