HTML

peter-cs

Ez a blog valláskritikával, társadalomfilozófiával foglalkozik ateista-szabadgondolkodó és minden kettős mércét elutasító szemszögből.




Ajánlott böngésző:
Legjobban megtekinthető Mozilla Firefoxszal!
Mozilla Firefox
= - = - =
- = - = -
= - = - =
- = - = -
= - = - =

Utolsó kommentek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Romboló Kaotikusok

2008.04.12. 23:54 Peter_Cs

A Római Katolikus Egyház mint más államok belügyeibe beleavatkozó Vatikán árnyékállami szervezete


Sok országban az egyházak sajnos társadalmi hatalmi tényezők, beleszólásuk van az adott állam polgári jogrendszerébe, sokszor közjogi barkácsolástól sem riadva vissza önös hatalmi érdekük védelmében.

Szekularizált jogállamban semmi keresnivalója sincs a világi joganyagban az egyes egyházak külön deklarált elveinek, ellenben a világi jog biztosítsa a citoyen polgárság legnagyobb szabadságát, hogy legyen szabadsága az egyes egyházak doktrínáitól eltérő, vagy azokkal ellentétes önálló döntéshez.

De egyes egyházak mégis befolyásolni akarják a világi jogrendet. A sajtószabadságot is akadályozzák főpapi érzelmi zsarolások a médiahatóságokon keresztül, ez pedig maga a cenzúra! Egyes pártok politikájától a főpapi direkt beavatkozásig mindent elkövetnek a klerikális elemek, hogy a társadalom egészséges fejlődését akadályozzák. Sőt egyes államokkal alapszerződéseket is megkísérelnek kötni, amelyekben az egyház privilégiumait jogszerűsítik. Sajnos Magyarország aláírta, de a csehek okosabbak, elutasították

A politikába, a magánmédia műsorszerkezetébe való beszüremkedés és az alapszerződések valójában a Vatikán beavatkozását jelentik szuverén államok világi politikájába és társadalmába a luxusban tobzódó, nagyburzsoá főpapság hatalmi érdekétől vezrelve. Ez pedig elfogadhatatlan és káros a szabad társadalmakra, ideje ezt az állapotot megszünteni, az állam és az egyház váljon végérvényesen teljesen ketté.

3 komment

Címkék: politika gondolkodás társadalomkritika gondolatébresztő ateizmus emberi jogok szabadgondolkodás valláskritika társadalomfilozófia

A bejegyzés trackback címe:

https://peter-cs.blog.hu/api/trackback/id/tr82423172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Inkvizitor 2008.04.25. 18:46:21

Ha te valóban _s_z_a_b_a_d_gondolkodó lennél, ahogy állítod, akkor olyannyira szabad lennél, hogy még a Katolikus Egyházat is teljes mértéken elfogadnád. De mivel csak a saját elméd rabja vagy, így fortyoghatsz a börtönödben életed végéig. Éljen a dicső és fényteljes középkor! üdvözlettel: Egy valóban _szabad_gondolkodó

Ratosi Milan 2008.08.18. 15:41:28

tul sokat lovagolunk a szavakon ugy erzem, ha el kell fogadni az egyhazat akkor en nem szeretnek szabad gondolkodo lenni, amugy sem szeretnek persze. Jok ezek az irasok csak sajnos rovidek(lehet azert mert ez egy blog?) ha jobban kifejtened a temakat talan sokkal jobban megertenek paran, ezzel egyutt persze nagyobb tanadofeluletet is biztositanal azoknak, akik nem felnek harcosan vallalni az ellentetes velemenyuket.
King Crimson rules:)

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2011.11.27. 06:19:29

@Inkvizitor: Hú de régi poszt, de ez is jó. Középkor? Az virágkora volt a keresztyéni megvakításnak. Igaz nem ezért írok ide.
Hanem azért, mert sehogy sem értek egyet azzal, hogy az állam az én, vagy más adóforintjait herdálja el hasztalan dolgokra. Lenne pedig hová tenni minden családnak a pénzt. Felesleges szerintem csili-vili kupolákat nézegetni, és aranygyűrűs kezeket csókolgatni. Mivel járatlan vagy a történelmi dolgokban mint látom, ajánlok figyelmedbe egy vasárnapi misét. Ott megkapod az okosságot. :)) Le is térdelhetsz.. :)) Bort viszont te soha nem fogsz ott inni, mert azt megisszák előled a tisztelendőitek.
süti beállítások módosítása